The Red Devils : from zeros to heros

Brasil Tsa la la la la la laaaaaaaa
Wereldbeker 2014 in Brazilië en onze Red Devils zijn er nog eens bij op een groot tornooi! We hebben er jarenlang op moeten wachten en het heeft de spelers en de supporters bloed, zweet en tranen gekost.

Daar flakkert een lichtje
De Rode Duivels waren dood. Geen supporters in de tribune, voetbal dat niet echt aangenaam was om naar te kijken, etc.. De Belgische sportzenders wouden de wedstrijden zelfs niet meer uitzenden.
Pats boem en daar zijn de Rode Duivels! Een gouden generatie en er duiken topspelers op die in allerlei topcompetities spelen. We beginnen weliswaar mooi voetbal te spelen onder Dik Advocaat, de toenmalige trainer. Als Leekens de trainersfunctie overneemt gaat het steeds beter en beter! Nu met Wilmots aan het roer is het een heuse topploeg geworden.

De rode duivels gaan naar de wereldbeker!

De rode duivels gaan naar de wereldbeker!

Like-ability x 100%
Natuurlijk, dit is een communicatieblog. Wat hebben de Rode Duivels nu te maken met communicatie?
Al gehoord van de Duivel uitdagingen? Misschien heb je er wel al eens aan meegedaan? De Rode Duivels zijn gestart met een campagne dat je buiten westen slaat. Zoveel interactie met de Belgische gemeenschap, zoveel betrokkenheid, onvoorstelbaar.

Boondoggle
Het bureau dat verantwoordelijk is voor de creatie van deze campagne is Boondoggle.
Ze hebben de Rode Duivels weer hip gemaakt! Kijk zelf maar:

Een ongelooflijk staaltje van binding met de supporters. Het Belgische elftal leeft meer dan ooit tevoren. Boondoggle merktte dat er weer wat interesse kwam in de Rode Duivels en heeft dit ten volle benut.

Het startte allemaal met een simpele en leuke uitdaging. De twijfelaars werden over de streep getrokken, iedereen werd aangesproken, het begin van een nieuwe heisa rond de Rode Duivels!

De Nationale ploeg bleef winnen, een massagekte was het gevolg. Iedereen begon mee te doen aan de uitdagingen. En deze slaagden ook. Ze werden altijd gehaald, als dat geen duidelijk resultaat is.

Ik heb meerdere momenten gehad dat ik dacht van: ‘oei dit gaat niet lukken’. Maar het tegendeel is bewezen. De Rode Duivels hebben zelfs een vak vol gekregen met enkel vrouwelijke supporters. Iets wat ik niet veel voetbalploegen hen zie nadoen.

Bij het eerste fluitsignaal dit jaar ben ik erbij. We spelen eindelijk nog is een groot tornooi. Aan ons om Brazilië te veroveren. Net zoals De Rode Duivels dat met veel harten van hun supporters hebben gedaan het voorbije jaar!

Greetings
Magnus Arne

Plaats een reactie